GROENHOEK DRIEBERGEN

Aan de Groenhoek in Driebergen zijn recent 234 woningen van woningcorporatie Heuvelrug Wonen ingrijpend gerenoveerd. Daarbij zijn niet alleen alle beglazingen en houten klepramen vervangen, maar ook nieuwe deuren geplaatst, gevels en vloeren geïsoleerd en buitenschilderwerkzaamheden uitgevoerd. De collectieve mechanische ventilatie heeft plaatsgemaakt voor individuele, CO₂-gestuurde ventilatie, waarmee de flatwoningen zijn opgewaardeerd van energielabel D/E naar A. Bewoners die hiervoor in aanmerking kwamen, konden bovendien hun badkamer, keuken en toilet laten renoveren. Bij twee woonblokken zijn liften geplaatst. De komende maanden worden nog de entrees aangepakt en nieuwe bergingsblokken gebouwd. En ook op wijkniveau worden nog aanpassingen doorgevoerd, waardoor de leefbaarheid in de wijk flink wordt verbeterd.

Recente projecten

AMSTERDAM ZUIDOOST - CHANGE=

23-10-2019 - Woningbouw

In navolging van het appartementengebouw in Amsterdam-West is begin dit jaar ook een Change= gebouw in Amsterdam-Zuidoost in gebruik genomen. De nieuwbouw omvat 596 zelfstandige woningen en diverse maatschappelijke voorzieningen.

Meer informatie

HEDEL - PROJECT GRUTAKKER

23-10-2019 - Woningbouw

In Hedel nadert project Grutakker de voltooiing. Ontwikkelaar Berlaere gaat twaalf van de 117 woningen zelf verhuren en heeft voor een toekomstvaste oplossing gekozen: de woningen worden gasloos en verwarmd met een lucht-waterwarmtepomp.

Meer informatie

ParqGreen - 100% focus op duurzaamheid

23-05-2019 - Woningbouw

BUVA ondersteunt Lambert Kozijnen met technisch advies en projectbegeleiding. Zoals in het project ParqGreen Reeuwijkse Plassen, dat de gefaseerde bouw van 283 waterlodges, waterwoningen en watervilla’s omvat. Alle waterwoningen en -villa’s zijn direct...

Meer informatie