Recente nieuwsberichten

Brabant versnelt woningbouw met nieuwe flexpool-regeling

16-07-2021

Het provinciebestuur van Brabant zet een nieuw middel in om de woningbouw te versnellen: de Flexpool-regeling. Hiermee komen er bij de overheid extra capaciteit én kennis om woningbouwplannen sneller te verwerken.

Meer informatie

Wijziging regelgeving Bouwbesluit en dorpels

14-07-2021

In het huidige Bouwbesluit staat dat tenminste 1 woningtoegangsdeur moet voldoen aan de eis dat het hoogteverschil tussen hoogste punt van de dorpel en het aansluitende maaiveld of afgewerkte vloerniveau maximaal 20 mm mag zijn.

Meer informatie

Volgende voorbeeld dat BUVA innoveert op basis van marktvraag

12-07-2021

Steunblokjes specifiek bedoeld voor de IsoStone onderdorpel zijn de laatste innovatie in de rij van product ontwikkelingen van BUVA gebaseerd op een klantvraag uit de timmer- en glasindustrie.

Meer informatie

Tiny houses, flexwoningen, alle registers open voor meer woningbouw in Moerdijk

12-07-2021

Bouwen, bouwen, bouwen. Woningen, woningen, woningen. De komende jaren blijft dat het credo in de gemeente Moerdijk. Ook oplossingen voor de kortere termijn zoals tiny houses en flexwoningen komen als het aan de gemeenteraad ligt nadrukkelijk in beeld.

Meer informatie

Steeds meer huizenkopers schrappen voorbehoud van financiering uit contract

06-07-2021

Huizenkopers laten steeds vaker het voorbehoud van financiering uit hun koopcontract halen om zo een grotere kans te hebben om een woning te kopen, blijkt dinsdag uit een rondvraag van BNR bij hypotheekadviseurs, makelaars en Vereniging Eigen Huis (VEH).

Meer informatie

Rabobank wil 12.000 tijdelijke huurwoningen bouwen

05-07-2021

Rabobank wil de komende jaren onder de naam Rabo SmartBuilds 12.000 tijdelijke woningen in het middeldure huursegment bouwen. De bank wil daarmee naar eigen zeggen bijdragen aan het oplossen van de krapte op de woningmarkt.

Meer informatie