Recente nieuwsberichten

Zonder impact renoveren en verduurzamen, het kan!

11-06-2021

BUVA is één van de leverende partijen waar Toevast mee samenwerkt. Net als Toevast is het de missie van BUVA om een substantiële bijdrage te leveren aan het doel om Nederland in 2050 klimaatneutraal te krijgen.

Meer informatie

ING: woningbouw gaat volgend jaar toenemen

10-06-2021

AMSTERDAM (ANP) - De bouw van nieuwe woningen gaat volgend jaar met 2 procent toenemen naar zo'n 70.000 huizen. Dat schrijft het Economisch Bureau van ING in een rapport over de bouwproductie.

Meer informatie

Nieuwbouw woningen niet te betalen voor starters

09-06-2021

Nieuwbouwprojecten zorgen niet dat starters meer kans krijgen om een huis te kopen. De gemiddelde prijs van een nieuwbouwwoning is inmiddels opgelopen tot boven de vier ton.

Meer informatie

Hogere bouwkosten en lage voorraden leiden tot langere levertijden

07-06-2021

Uit cijfers blijkt dat prijzen voor grondstoffen in de bouw zoals staal en hout in de eerste maanden van 2021 verder zijn gestegen. Naast deze basismaterialen laten olie- en transportprijzen een flinke toename zien.

Meer informatie

Ondanks huizencrisis kelderen grondaankopen van gemeenten

02-06-2021

Gemeenten trappen hard op de rem bij de aankoop van grond voor woningbouw. Ondanks het dringende woningtekort gaat er elk jaar opnieuw fors minder geld naartoe.

Meer informatie

Utrecht roept kabinet op te investeren woningbouw en infrastructuur

31-05-2021

Het Utrechtse provinciebestuur heeft donderdag namens gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen uit de regio een herstelplan gestuurd naar informateur Mariëtte Hamer.

Meer informatie