Recente nieuwsberichten

Gemeenten vertragen woningbouw

28-07-2022

Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere.

Meer informatie

Bouwsector krijgt het zwaar door groeiende personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen

26-07-2022

De Nederlandse bouwsector krijgt het tijd zwaarder door personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen, voorziet ABN AMRO in een sectorrapport.

Meer informatie

Bouw flexhuizen schiet niet op, zegt Planbureau voor de Leefomgeving

19-07-2022

Het plan om versneld tijdelijke woningen neer te zetten om het woningtekort terug te dringen, komt nog niet echt van de grond. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het moeilijk om voldoende investeerders voor de flexwoningen te vinden.

Meer informatie

Eerste Kamer voor invoering Omgevingswet op 1 januari

13-07-2022

Met een aangenomen motie wil de senaat duidelijk maken dat het de bedoeling is dat de Omgevingswet op 1 januari ingaat, zodat andere overheden alvast kunnen oefenen met de uitvoering van de wet.

Meer informatie

Innovaties voor de kunststofindustrie

11-07-2022

BUVA is dé leverancier voor de bouw en kozijnindustrie en toont tijdens Polyclose het zeer uitgebreide assortiment voor kunststof ramen en deuren.

Meer informatie

Nieuwe kleur stopdop IsoStone onderdorpel

07-07-2022

Omdat de isolerende werking van de dorpel het best tot zijn recht komt bij stilstaande lucht, is het zaak om luchtstromen via/door de dorpel zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie