Recente nieuwsberichten

Landelijke toets fabriekswoningen komt begin 2023

13-05-2022

Corporatiekoepel Aedes wil één landelijke toets voor de bouw van fabriekswoningen. Minister Hugo de Jonge erkent de noodzaak daarvan. De Wkb moet het landelijk goedkeuren van de woningen mogelijk maken.

Meer informatie

Marktvooruitzichten van geïndustrialiseerd bouwen door de ogen van de experts

02-05-2022

De manier van huizen bouwen verandert en het verandert snel. Geïndustrialiseerd bouwen neemt een steeds grotere vlucht. Het aandeel geïndustrialiseerd ten opzichte van traditioneel bouwen wordt steeds groter.

Meer informatie

Woningbouw in de knel na nieuwe stikstofuitspraak rechter

28-04-2022

Opnieuw ligt de vergunningverlening van woningbouwprojecten stil vanwege het stikstofprobleem. Ook is er onduidelijkheid over de geldigheid van tienduizenden al uitgegeven vergunningen.

Meer informatie

Duurzame producten maken een duurzame woning

28-04-2022

Duurzaam bouwen en verbouwen is al jaren lang geen luxe meer, maar een noodzaak. We zijn ons er inmiddels goed van bewust dat we de aarde aan het uitputten zijn en dat we in actie moeten komen.

Meer informatie

BUVA en EGEDA slaan de handen in één om te bouwen aan een duurzame toekomst

25-04-2022

Egeda en BUVA zijn generatiegenoten met veel overeenkomsten en eenzelfde visie op de toekomst. Beide bedrijven streven naar een duurzame samenwerking en een gezond binnenklimaat.

Meer informatie

Er moet één landelijke toelatingstoets komen voor conceptuele bouw

21-04-2022

Corporaties willen snel bouwen maar worden geconfronteerd met nieuwe problemen: alsmaar stijgende bouwprijzen en daarnaast dreigt stikstof de woningbouw op slot te zetten. Conceptueel bouwen kan helpen om veel sneller meer huizen te bouwen.

Meer informatie