BUVA staat bekend als kennispartner in de bouw

Lees hier alle nieuwsitems over de ontwikkelingen bij BUVA en in de bouw. De bouw is een dynamische sector met de cruciale rol om de groeiende bevolking te kunnen blijven huisvesten. In de hectiek van ecologische vraagstukken speelt er veel tegelijkertijd. Onderwerpen als nul-op-de-meter, gasloos, duurzaamheid en gezondheid zijn dagelijks gesprekstof in onze sector. Als belangrijke partner verzamelt BUVA deze informatie en speelt daar in "the heat of the moment" op in met productontwikkelingen en kennisartikelen. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Recente nieuwsberichten

Geluidseisen voor warmtepompen worden aangescherpt

26-02-2021

De regelgeving voor geluidsnormen van warmtepompinstallaties wordt per 1 april 2021 aangescherpt naar maximaal 40dB op de perceelgrens. In eerste instantie zou de ingangsdatum van de nieuwe regelgeving 1 januari 2021 zijn.

Meer informatie

‘Cruciale duurzame thema’s vallen buiten de boot in Actieagenda Wonen’

24-02-2021

In het vorige week verschenen actieplan van corporaties voor 1 miljoen nieuwe woningen is te weinig aandacht voor duurzaamheid en transformatie, vinden organisaties in de bouw- en vastgoedwereld.

Meer informatie

Flexibel, gebruiksvriendelijk en veilig: BUVA blueSmart

23-02-2021

Met blueSmart levert BUVA een flexibel en gebruiksvriendelijk toegangsbeheersysteem voor bedrijven en instellingen. Basis van blueSmart zijn de elektromechanische cilinder en de digitale sleutel, via een opwaardeerpunt gekoppeld aan een centrale server.

Meer informatie

CBS: energierekening daalt voor bijna alle huishoudens

22-02-2021

Nederlandse huishoudens zijn dit jaar over het algemeen iets minder kwijt aan energie dan in 2020.

Meer informatie

Roep om meer hout in woningbouw zwelt aan

22-02-2021

Meer nieuwbouwhuizen zouden uit hout moeten bestaan. Die oproep van meer dan tweehonderd bouwbedrijven, architecten en ingenieursbureaus vindt weerklank bij de opstellers van de Actieagenda Wonen.

Meer informatie

'Huizenprijzen zullen later dit jaar licht dalen'

19-02-2021

De huizenprijzen gaan toch echt een keer licht dalen, denken economen van ING. De kenners van de bank verwachten ook dat het woningtekort in Nederland dit jaar wat af zal nemen.

Meer informatie