Kom naar Vakbeurs Energie en ontdek de nieuwste BUVA-innovaties!

Tijdens de Vakbeurs Energie op 8, 9 en 10 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch zal BUVA een keur aan innovaties tonen binnen de BUVA homecare systemen, waarin gezonde binnenlucht, duurzaam geproduceerde warmte en veilig afgesloten ramen en deuren centraal staan. Specifieke aandacht zal besteed worden aan een innovatieve woonhuisventilator en meerpuntssluiting, waarvan de Nederlandse markt versteld zal staan. Benieuwd met welke innovatieve oplossingen BUVA de markt wil veroveren? Meld u dan vandaag nog aan voor gratis toegangskaarten.

EVOLUTIE IN VENTILATIETECHNIEK

In onze moderne maatschappij brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door, in huis of op kantoor. Een goede binnenluchtkwaliteit is daarmee essentieel voor onze gezondheid en ons welbevinden. BUVA speelt hier optimaal op in met een gezonde, comfortabele en zeer flexibele woonhuisventilator die, dankzij high-end specificaties zoals een fluisterstille werking, een optimaal bereik, een laag energieverbruik én een modulair ontwerp voor een evolutie in de markt zal zorgen.

De bewoner centraal
Bij de ontwikkeling van de Q-Stream evolution heeft BUVA de bewoner centraal gezet. Gezondheid en comfort komen in het ontwerp op de eerste plaats. Bovendien is de oplossing zeer flexibel. In gebruik, maar ook tijdens de montage, inregeling en service, waardoor het nog eenvoudiger wordt om de gewenste prestaties én een optimaal comfort te borgen. De woonhuisventilator is standaard voorzien van een klokprogramma, fluisterstille en energiezuinige EC-ventilatoren én relatieve vochtsensoren, die continu het vochtgehalte in de afgezogen ruimtelucht meten. Op basis van de meetresultaten worden o.a. de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers vraaggestuurd geventileerd. Optioneel is een uitbreiding met CO₂-sensoren mogelijk, waardoor de binnenluchtkwaliteit naar een nog hoger niveau wordt getild. Door zijn compacte afmeting van 380x385x180 mm (lxbxh) leent de Q-Stream evolution zich uitstekend voor nieuwbouw- én renovatieprojecten.

Flexibele ventilatieoplossing, optimaal bereik
De Q-Stream evolution beschikt over meerdere gelijkwaardigheidsverklaringen en scoort zeer hoog in de EPC-, EI- en BENG-berekeningen. De woonhuisventilator wordt standaard ingeregeld voorgeprogrammeerd volgens de forfaitaire waarden uit de NEN 8088-1. Dankzij de uitgekiende USB-programmering met USB-poort in zowel elke bedienunit als in de MV-box kunnen installateurs eenvoudig instellingen optimaliseren, indien bewoners dit wensen. Door de modulaire opzet kunnen bovendien eenvoudig functies worden toegevoegd of gewijzigd.

De Q-Stream evolution is verkrijgbaar met een batterijgevoede, boxgevoede (12V) of netstroomgevoerde (230V) bediening. Hiermee biedt BUVA een zeer flexibel assortiment. Alle combinaties zijn mogelijk. De sensoren en bedieningen zijn uitgerust met een innovatief en geoptimaliseerd communicatieprotocol én de mogelijkheid tot een centrale repeaterfunctie. Hiermee wordt een optimaal bereik geborgd, dat tot twee maal beter is dan vergelijkbare systemen.

INNOVATIEVE MEERPUNTSSLUITING

Houten buitendeuren, kozijnen en hang- en sluitwerk krijgen het vaak zwaar te verduren. Zo zijn ze onderhevig aan weersinvloeden, wat de vormvastheid kan beïnvloeden. Zeker donkere houten deuren hebben nog wel eens de neiging tot kromtrekken. Bijvoorbeeld als gevolg van (bouw)vocht, een (te) hoge zonbelasting, de verwarming in een woning of door een combinatie hiervan. Tijdens de bouw spelen deze invloeden een nog grotere rol. In de praktijk komt het helaas nog geregeld voor dat bouwlieden bij het afsluiten van de bouwplaats niet alle deuren kunnen sluiten. Soms wordt dan met kracht geprobeerd om weigerende sloten alsnog te vergrendelen, met beschadigingen tot gevolg. Zand, stof of ander bouwvuil kunnen een soepele werking van de deursluitsystemen belemmeren. Maar ook foutieve montage- en afstelwerkzaamheden zorgen regelmatig voor problemen en faalkosten. De nieuwe, innovatieve BUVA MultiFin meerpuntssluiting gaat hiermee de strijd aan.

Geïntegreerde dag-/nachtschoot
De MultiFin meerpuntssluiting is betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te monteren. Innovatief is dat de dag-/nachtschoot in één functie is geïntegreerd. Dankzij de zogenaamde tweetraps dag-/nachtschoot zijn een kleine sluitkom en frezing in het kozijn voldoende. Bovendien komt de maatvoering van de middensluitkom overeen met de bijzetsluitkommen aan de boven- en onderzijde van het kozijn.
Uniek zijn ook de MultiFin bijzetschoten. Waar de bijzetschoten normaal gesproken in het kozijn haken, heeft BUVA gekozen voor driehoek-vinschoten die recht in het kozijn steken. De bijbehorende Inline+ bijzetsluitkommen hebben een verende werking waardoor de deur, met een tolerantie tot 8 mm, altijd vrij kan bewegen. Open- en sluitproblemen bij krimp/uitzetten zijn niet meer aan de orde.

Links en rechts omlegbaar
Een mooi detail is de universele draairichting van het slot. De dag-/nachtschoot is namelijk zodanig ontwikkeld, dat zij eenvoudig 180 graden gedraaid kan worden (links en rechts omlegbaar). Uiteraard voldoet het geheel aan de inbraakwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. Een ontwateringsgat onderaan de MultiFin meerpuntssluiting zorgt ervoor dat – wanneer er nog geen deurbeslag bevestigd is – vocht in de slotkast eenvoudig achter de voorplaat kan wegvloeien. Hierdoor kan de bewegende stang achter de voorplaat in de winter, als het vriest, niet meer vast komen te zitten. Maar ook bij dagelijks gebruik, wanneer de deur openstaat en er water tegen de sluiting aan komt, kan het water eenvoudig weglopen.

Uniforme schroefgatgeometrie, gelijke frezing
De voorplaat van de MultiFin heeft dezelfde schroefgatgeometrie gekregen als het BUVA Atlas Inside scharnier. Hierdoor kunnen dezelfde schroeven voor al het BUVA hang- en sluitwerk worden gebruikt. De MultiFin is verkrijgbaar in twee lengtes (1.772 en 2.090 mm) en heeft aan de deurzijde een gelijke frezing nodig als de bekende BUVA 6000- en 7000-series. Een logische keuze, omdat deze slotenseries zo eenvoudig uitgewisseld kunnen worden. Met name voor de renovatiemarkt is dit interessant, omdat deurenfabrikanten de bekende freesmaten kunnen aanhouden. Het eenvoudig uitwisselen geldt ook voor de sluitkommen Midline en Inline+. Voor de renovatiemarkt heeft BUVA speciale adapters ontworpen, zodat de nieuwe sluitkommen ook in bestaande frezingen passen.

BUVA HOMECARE SYSTEMEN

De Q-Stream evolution woonhuisventilator en MultiFin meerpuntssluiting maken deel uit van de BUVA homecare systemen. Op de BUVA stand op de Vakbeurs Energie kunt u – in het kader van duurzaam geproduceerde warmte – onder meer onze all-electric en hybride warmtepompen bekijken. Binnen het thema gezonde binnenlucht worden zowel de nieuwe woonhuisventilator als de WTW-unit gepresenteerd en binnen de categorie veilig afgesloten ramen en deuren toont BUVA de PreSet, waar de innovatieve meerpuntssluiting deel van uitmaakt.

Recente nieuwsberichten

NOORDERHAVEN - VELD 11 en 12; indrukwekkend, toegankelijk én veilig

09-07-2020

Geflankeerd door indrukwekkende monumenten zoals het Koelhuis, het Pakhuis en de Broodfabriek, maakt Zutphen met stoere nieuwbouw de sprong over het spoor, richting het water. Alle historische panden krijgen een nieuwe bestemming.

Meer informatie

BUVA QuickConnect® maakt een eenvoudige, snelle en efficiënte montage mogelijk

07-07-2020

Timmerfabrieken zijn zeer te spreken over de QuickConnect® verbindingstechniek van BUVA, waarmee onder andere de BUVA IsoStone® onderdorpels zeer eenvoudig, snel en efficiënt op de kozijnstijl bevestigd kunnen worden.

Meer informatie

DE WERF - OPTIMALE TOEGANKELIJKHEID

05-07-2020

Stichting Minidorp in de stad kiest voor het gemak van elektronische toegankelijkheid, zonder de nadelen van een complexe beheeromgeving.

Meer informatie