Bouwbedrijf Koopmans bouwt fabriek voor duurzame woonmodules

Bouwbedrijf Koopmans bouwt fabriek voor duurzame woonmodules

De Koopmans Bouwgroep opent begin volgend jaar een fabriek waar duurzame houten woningmodules worden gemaakt. In deze dochteronderneming geWOONhout moeten op termijn 4000 modules per jaar worden gebouwd: goed voor 500 woningen of 1000 appartementen.

Omdat er in Twente een groot gebrek aan industriegrond is en er vlak over de provinciegrens een perceel op een gunstige locatie beschikbaar was, wijkt Koopmans voor de nieuwe fabriek uit naar de Achterhoek.

De modules worden straks in de nieuwe fabriek geassembleerd, waarna ze op de locatie van de nieuwbouw tot een volwaardige woning worden gemonteerd. Daarbij gaat het om seriematige woningbouw.

Koopmans - met vestigingen in onder meer Enschede en Deventer - zegt met de nieuwe fabriek een bijdrage te willen leveren aan een oplossing voor de huidige krapte op de woningmarkt. Zo is er een speciale starterswoning ontwikkeld, waar momenteel juist onder woningzoekers grote vraag naar is.

Bron: RTV Oost
Foto: Andrey Haimin, Unsplash

Recente nieuwsberichten

Gemeenten vertragen woningbouw

28-07-2022

Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere.

Meer informatie

Bouwsector krijgt het zwaar door groeiende personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen

26-07-2022

De Nederlandse bouwsector krijgt het tijd zwaarder door personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen, voorziet ABN AMRO in een sectorrapport.

Meer informatie

Bouw flexhuizen schiet niet op, zegt Planbureau voor de Leefomgeving

19-07-2022

Het plan om versneld tijdelijke woningen neer te zetten om het woningtekort terug te dringen, komt nog niet echt van de grond. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het moeilijk om voldoende investeerders voor de flexwoningen te vinden.

Meer informatie