Bouwbedrijf Koopmans bouwt fabriek voor duurzame woonmodules

Bouwbedrijf Koopmans bouwt fabriek voor duurzame woonmodules

De Koopmans Bouwgroep opent begin volgend jaar een fabriek waar duurzame houten woningmodules worden gemaakt. In deze dochteronderneming geWOONhout moeten op termijn 4000 modules per jaar worden gebouwd: goed voor 500 woningen of 1000 appartementen.

Omdat er in Twente een groot gebrek aan industriegrond is en er vlak over de provinciegrens een perceel op een gunstige locatie beschikbaar was, wijkt Koopmans voor de nieuwe fabriek uit naar de Achterhoek.

De modules worden straks in de nieuwe fabriek geassembleerd, waarna ze op de locatie van de nieuwbouw tot een volwaardige woning worden gemonteerd. Daarbij gaat het om seriematige woningbouw.

Koopmans - met vestigingen in onder meer Enschede en Deventer - zegt met de nieuwe fabriek een bijdrage te willen leveren aan een oplossing voor de huidige krapte op de woningmarkt. Zo is er een speciale starterswoning ontwikkeld, waar momenteel juist onder woningzoekers grote vraag naar is.

Bron: RTV Oost
Foto: Andrey Haimin, Unsplash

Recente nieuwsberichten

Bouw van zeker tienduizend huizen bedreigd door geldtekort

18-01-2022

De bouw van zeker 10 duizend woningen in steden dreigt in de problemen te komen. Een belangrijke geldpot van het Rijk met daarin tientallen miljoenen euro's is bijna leeg.

Meer informatie

Stijging huurprijzen: Steden staan onder druk

11-01-2022

De huurprijzen van appartementen, kamers en studio's in ons land blijven maar stijgen, zo blijkt uit onderzoek. Dat gebeurt op veel plekken in Europa, maar Nederland springt er wel uit.

Meer informatie

Met BUVA klaar voor de bouw van morgen

03-01-2022

Met de nieuwe Kunststof Preset biedt BUVA een compleet pakket hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren.

Meer informatie