BUVA: een gezonde organisatie met vitale medewerkers

Beweging en ontspanning zijn noodzakelijk voor een goede fysieke én mentale gezondheid. Ze zijn cruciaal voor betere prestaties, een duurzame inzetbaarheid en een minimaal (ziekte)verzuim. Maar ook voor meer energie, veerkracht en ‘flow’ op de werkvloer, evenals een fijne, ontspannen en goede sfeer. BUVA is zich hiervan bewust. Begin juli organiseerde het bedrijf voor de derde maal een vitaliteitsweek voor haar medewerkers, waarin bewegingsactiviteiten, fysieke en mentale gezondheid, ergonomie en gezonde voeding centraal stonden.

“De vitaliteitsweek biedt ons de mogelijkheid om op een positieve en ongedwongen manier stil te staan bij de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers”, vertelt Harmen van Norel, HR-manager bij BUVA. “Ook dit jaar hebben we weer een uitdagend en afwisselend programma samengesteld, waaraan onze medewerkers vrij konden deelnemen. Naast yogalessen, een buikspierkwartier, een bootcamp, diverse lunchwandelingen, een boksles en een sjoelcompetitie hebben we diverse workshops georganiseerd. Bijvoorbeeld over werkgeluk en over het belang van een goede ergonomie. Alle activiteiten werden verzorgd door eigen medewerkers van BUVA of door professionele instructeurs.”

Dagelijks werd een mail rondgestuurd met leuke feitjes, tips en challenges. Niet alleen om medewerkers te inspireren, maar vooral ook om de conversatie op gang te brengen, vertelt Van Norel. “Zo hebben we onze medewerkers uitgedaagd om een momentje helemaal voor zichzelf te plannen. Maar ook om een lijstje te maken met energiegevers en energienemers. Alle medewerkers hebben bovendien een kaartje ontvangen van hun leidinggevenden, waarin zijn persoonlijk werden bedankt voor hun inspanningen.”

Net als de twee vorige edities kon de BUVA vitaliteitsweek 2019 rekenen op enthousiaste reacties. “Het doel om structurele veranderingen teweeg te brengen, lijkt ook dit jaar weer geslaagd”, aldus Van Norel. “Verschillende collega’s hebben al aangegeven om oude sporten weer op te willen pakken. Maar ook om bewuster om te willen gaan met hun voeding. Een mooi resultaat, waar zowel onze medewerkers als de BUVA-organisatie de vruchten van zullen plukken.”

Recente nieuwsberichten

BUVA zet succesvolle stappen op de exportmarkt

17-07-2019

De exportmarkt wordt steeds belangrijker voor BUVA. “Als organisatie zijn we sinds 1946 actief op de Nederlandse markt. Enkele jaren geleden is hier de Europese markt aan toegevoegd”, vertelt exportmanager Stephan Laan.

Meer informatie

Wat is BENG?

10-07-2019

Woningen en utiliteitsgebouwen die na 2020 worden opgeleverd, moeten bijna energieneutraal zijn. Wie niet aan deze eis voldoet, mag zijn projecten straks niet meer realiseren. Alle partijen in de bouwketen moeten daarom op een andere manier gaan...

Meer informatie

BUVA omarmt nieuwe wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

02-07-2019

Na jaren van voorbereiding is half mei de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen door een ruime meerderheid van de Eerste Kamer aangenomen. Doel van de wet is om de kwaliteit van Nederlandse bouwwerken te verbeteren. Ook moet de positie van de...

Meer informatie