Cilindertrekbeveiliging per 1 juli verplicht op bergings- en schuurdeuren

Op 1 juli is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een nieuwe eis opgenomen in de handleiding PKVW Nieuwbouw 2020. Besloten is dat de eis voor cilindertrekbeveiliging (15 kN) met ingang van deze datum ook van toepassing is op bergings- en schuurdeuren, inclusief garages en collectieve fietsenstallingen.

De nieuwe eis voor bergings- en schuurdeuren komt niet als een verrassing. De afgelopen jaren is het aantal inbraken in bergingen, schuren, garages en collectieve fietsenstallingen namelijk flink gestegen. Bovendien is de gemiddelde waarde van goederen in deze ruimtes hoger geworden. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van elektrische fietsen en scooters. Inbrekers kunnen cilinders zonder kerntrekbeveiliging eenvoudig trekken, om vervolgens met de cilinder een sleutel bij te laten maken. Met deze sleutel kan in veel gevallen ook de woning worden betreden, zonder enige (inbraak)schade achter te laten.

Dankzij de toepassing van veiligheidsbeslag en/of cilinders met kerntrekbeveiliging kunnen bovenstaande problemen worden voorkomen. BUVA draagt hieraan bij met een breed assortiment producten met kerntrekbeveiliging. Zowel voor woningtoegangsdeuren als bergings- en schuurdeuren. De 3400, 3500 en 3600 serie SKG*** gecertificeerd veiligheidsbeslag, veelal toegepast voor woningtoegangsdeuren, hebben wij ook beschikbaar voor bergings- en schuurdeuren met PC maat 55 mm. Ook bieden wij een breed assortiment cilinders met kerntrekbeveiliging, zoals de SKG*** gecertificeerde BUVA 2003/6 cilinders.

Recente nieuwsberichten

BUVA introduceert nieuw assortiment boilers

16-09-2020

Deze nieuwe RVS A-label boiler is nog beter geïsoleerd dan de voorganger. Dit zorgt ervoor dat er nóg minder energie nodig, wat zorgt voor een optimaal energierendement.

Meer informatie

BUVA VitalAir luchtreiniger houdt tot 98% van de aerosolen tegen

05-09-2020

In woningen, kantoren, klaslokalen, sportzalen en verzorgingshuizen is goede, regelmatige ventilatie onontbeerlijk om te komen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Meer informatie

Luchtkwaliteit is aanzienlijk verbeterd

04-09-2020

Kees van Dijk, directeur Tubbie kinderopvang, vertelt in een interview over zijn ervaringen met de BUVA VitalAir luchtreiniger. Hij heeft het product aangeschaft om te voldoen aan de komende wet- en regelgeving van de luchtkwaliteit voor "frisse scholen".

Meer informatie