BUVA presenteert complete productlijn voor de kunststofindustrie

BUVA staat sinds jaar en dag bekend als dé leverancier voor de timmerindustrie, met een compleet assortiment voor houten ramen, deuren en kozijnen. De laatste jaren is echter ook hard gewerkt aan het assortiment voor de kunststofindustrie. In nauwe samenwerking met kozijnverwerkers en systeemhuizen heeft BUVA diverse innovatieve producten ontwikkeld, die tijdens Polyclose (meld u hier gratis aan met code PE10110632!) voor het eerst aan het grote publiek worden getoond. Een tipje van de sluier…

Kunststof Preset
De kunststof Preset van BUVA bevat een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen, deuren en kozijnen. Van deurscharnieren en deursloten voor standaard- en stolpdeuren tot en met cilinders, deurgarnituren, raambeslag, ventilatieroosters en IsoStone® onderdorpels, die tijdens Polyclose werkend in een draaikiepraam- en deuropstelling worden getoond. De producten vallen niet alleen op door hun hoge kwaliteit, lange levensduur en premium uitstraling, maar ook door de eenvoudige montage. De kunststof Preset voldoet bovendien aan alle gestelde eisen vanuit het Bouwbesluit.

Onderscheidend binnen de kunststof Preset is de AV3 meervoudige automatische vergrendeling, die de deur te allen tijde beschermt tegen ongewenste toegang. Zonder extra navergrendeling. Bovendien beschikt de PreSet over een PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten, die onder alle weersomstandigheden een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert. Nieuw zijn de BUVA SKG** deurscharnieren voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren, met een draaggewicht van 120 en 160 kg en een breed afstelbereik. De deurscharnieren worden standaard geleverd in wit, crème en zilver, maar zijn naar wens ook in diverse RAL-kleuren verkrijgbaar.

One-stop-shop voor de kunststofindustrie
Dankzij de kunststof Preset van BUVA zijn klanten verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen alle producten just-in-time en just-in-place worden aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij de BUVA-producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen klanten aanzienlijk besparen op hun doorlooptijden en voorraden, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.

Voor iedere profielcombinatie een passende IsoStone onderdorpel
Met het voltooien van het assortiment onderdorpels voor de kunststofindustrie is de serie BUVA IsoStone® onderdorpels compleet. Alle nieuwe, glasvezelversterkte dorpels hebben de mogelijkheid voor een modulaire opbouw. Hieronder vallen verschillende aanslaglijsten die overeenkomen met de positie van de renovatiekeep in het kozijnprofiel. Een sterk punt is dat de profielen voorzien kunnen worden van een dichtingsprofiel waardoor een perfecte aansluiting op het stelkozijn ontstaat. Als aanvulling hierop zijn ook de afdichtingen voor de onderhoeken aan het programma toegevoegd, voor een betere afwatering langs de kozijnstijlen. Bovendien heeft BUVA de aansluiting van de deuren op de onderdorpels aangepast waardoor een hogere wind- en waterdichtheid behaald kan worden. Ook de optie om direct op de dorpel te beglazen, is compleet uitgewerkt. Deze optie is al jaren verkrijgbaar voor de houtindustrie, maar is hiermee ook beschikbaar voor de kunststofmarkt. De onderdorpels zijn verkrijgbaar in zwart en grijs. Tijdens Polyclose worden diverse 3D-monsters getoond.

Innovaties voor 2020
Technische innovaties die de kunststofbranche in 2020 mag verwachten, zijn een IsoStone hefschuifdorpel voor hefschuifpuien en een extra lage IsoStone onderdorpel voor vlakke profielen. Laatstgenoemde biedt met name uitkomst op galerijen, balkons en andere utiliteitsprojecten, waar de dorpel niet in de grond ingebracht kan worden.

De kunststof Preset maakt deel uit van categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen de BUVA homecare systemen, die daarnaast focussen op ‘duurzaam geproduceerde warmte’ en ‘gezonde binnenlucht’. In combinatie met de BUVA homecare systemen biedt BUVA tien jaar product- én prestatiegarantie op de complete systemen.

Benieuwd naar het complete BUVA assortiment voor de kunststofindustrie? Meld u dan vandaag nog aan voor GRATIS toegangskaarten met code PE10110632. Onze account- en exportmanager industrie Stephan Laan, lead account manager Tom Knijn én nieuwe verkoopleider industrie Robin Hakkert kijken uit naar uw komst!

Recente nieuwsberichten

BUVA introduceert nieuw assortiment boilers

16-09-2020

Deze nieuwe RVS A-label boiler is nog beter geïsoleerd dan de voorganger. Dit zorgt ervoor dat er nóg minder energie nodig, wat zorgt voor een optimaal energierendement.

Meer informatie

Cilindertrekbeveiliging per 1 juli verplicht op bergings- en schuurdeuren

08-09-2020

Op 1 juli is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een nieuwe eis opgenomen in de handleiding PKVW Nieuwbouw 2020.

Meer informatie

BUVA VitalAir luchtreiniger houdt tot 98% van de aerosolen tegen

05-09-2020

In woningen, kantoren, klaslokalen, sportzalen en verzorgingshuizen is goede, regelmatige ventilatie onontbeerlijk om te komen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Meer informatie