Dankzij LogiTime gaat geen kostbare product-uitzoektijd meer verloren

Van binnen- en buitendeuren tot en met trappen, balustrades, ramen, kozijnen, schuifpuien, lijstwerk en profielen: Timmerfabriek Visser is uitstekend op de hoogte van het timmerwerk van vroeger en nu. In de fabriek in Zaandam worden sinds 1932 hoogwaardige restauratie- en nieuwbouwprojecten gerealiseerd. “Wij vervaardigen ambachtelijk timmerwerk, maar wel volgens de huidige richtlijnen en met behulp van moderne (frees)technieken”, vertelt Roel Scholtens, directeur van Timmerfabriek Visser. “Waar een 5-assige bovenfrees zorgt voor een gedetailleerde en ambachtelijke 3D houtbewerking, maakt een CNC-bewerkingscentrum het mogelijk om ook moderne werken goed uit te voeren. Naar wens van aannemerspartijen, woningbouwcorporaties en particulieren worden al onze kozijnen, ramen en deuren compleet afgelakt, beglaasd en voorzien van hang- en sluitwerk op het project aangeleverd.”

Just-in-time levering per werkorder

In de raam- en deurprojecten verwerkt Timmerfabriek Visser onder andere de sloten, scharnieren, krukken, schilden, roosters, draai-valraambeslag, beglazingsstrips, onderdorpels en hardglazen klepramen van BUVA. “Niet alleen vanwege de kwaliteit van de producten, maar ook omdat BUVA een totaalconcept kan leveren”, vertelt Scholtens. “Als één van de eerste timmerfabrieken maken wij (sinds 2012) gebruik van BUVA’s LogiTime concept. Uniek aan dit concept is dat alle bestelde producten just-in-time en compleet (per werkorder) worden aangeleverd in zorgvuldig genummerde rolcontainers, die rechtstreeks in onze productielijn kunnen worden ingeschoven. Doordat de producten al zijn voorgesorteerd, kunnen onze monteurs direct starten met de assemblage. Hierbij gaat geen kostbare product-uitzoektijd meer verloren. Bovendien is het wegzetten van halffabricaten niet langer aan de orde.”

Eén levering per week

Dankzij LogiTime hebben BUVA en Timmerfabriek Visser het aantal levermomenten weten terug te brengen tot slechts één keer per week, waardoor het aantal transportbewegingen en bijbehorende CO₂-uitstoot tot een minimum beperkt blijven. “Lege rolcontainers worden door ons verzameld en periodiek door BUVA teruggenomen, waarna ze opnieuw worden gevuld”, aldus Scholtens. “Hierdoor zijn ook onze afvalstromen (verpakkingsmaterialen) sterk gereduceerd, waarmee we tevens een positieve bijdrage leveren aan het milieu.”

Korte lijnen, innovatief karakter

Bestellingen worden steevast gegenereerd uit het online calculatieprogramma van Timmerfabriek Visser, dat dezelfde artikelnummers hanteert als BUVA. “Dat werkt voor ons beiden erg prettig”, aldus Scholtens. “De lijnen tussen onze organisaties zijn kort. We kennen de mensen aan de andere kant van de lijn en ook de accountmanagers van BUVA bezoeken ons regelmatig, om onze samenwerking, eventuele uitdagingen én productontwikkelingen te bespreken. De R&D afdeling komt regelmatig met nieuwe producten en productoptimalisaties, die ons werk vergemakkelijken en de kwaliteit van onze kozijnen, ramen en deuren nog verder verhogen. Groot voordeel is dat nieuwe producten altijd compatibel zijn met de bestaande systemen. Hierdoor hoeft – wanneer bijvoorbeeld een slot kapot gaat – niet het complete systeem vervangen te worden. Ook dat ervaren wij (én onze klanten) als zeer prettig.”

Recente nieuwsberichten

BUVA introduceert nieuw assortiment boilers

16-09-2020

Deze nieuwe RVS A-label boiler is nog beter geïsoleerd dan de voorganger. Dit zorgt ervoor dat er nóg minder energie nodig, wat zorgt voor een optimaal energierendement.

Meer informatie

Cilindertrekbeveiliging per 1 juli verplicht op bergings- en schuurdeuren

08-09-2020

Op 1 juli is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een nieuwe eis opgenomen in de handleiding PKVW Nieuwbouw 2020.

Meer informatie

BUVA VitalAir luchtreiniger houdt tot 98% van de aerosolen tegen

05-09-2020

In woningen, kantoren, klaslokalen, sportzalen en verzorgingshuizen is goede, regelmatige ventilatie onontbeerlijk om te komen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Meer informatie