Met BUVA klaar voor de bouw van morgen

Met BUVA klaar voor de bouw van morgen

Met de nieuwe Kunststof Preset biedt BUVA een compleet pakket hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren. Product Manager Hang & Sluitwerk Detmer Deddens van BUVA: "De PreSet biedt onze klanten one-stop-shoppen van hoogwaardige, geteste producten die aantoonbaar goed samenwerken en een uitstekende wind- en waterdichtheid garanderen."

BUVA anticipeert met zijn 'Preset hang- en sluitwerk voor kunststof gevelelementen' op een bouw in transitie, aldus Detmer Deddens: "De branche is op weg naar een energieneutrale bouw in 2050 - en moet daarmee in 2030 al halverwege zijn. Onze nieuwe Preset is klaar is voor BENG, nul-op-de-meter en voor de Wet Kwaliteitsborging die vraagt om gegarandeerde prestaties van samengestelde bouwdelen op basis van de kwaliteit en de verwerking van de afzonderlijke producten."

De Kunststof Preset bedient de bouw wat dat betreft op zijn wenken, aldus Deddens. De set bevat deurscharnieren en deursloten, cilinders, deurgarnituren, draaikiepbeslag, IsoStone onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas: "Dat zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige producten, die uitgebreid getest zijn, aantoonbaar goed samenwerken en een uitstekende wind- en waterdichtheid bieden." Klanten die de Preset gebruiken in combinatie met BUVA's homecare systemen, kunnen rekenen op tien jaar garantie; op de producten en op de prestaties. Detmer Deddens: "BUVA opereert ook met deze nieuwe Preset voor klanten als fabrikant, leverancier en garantiepartij tegelijk."

Veiligheid voorop

Niet alleen geborgde prestaties, ook veiligheid was voor BUVA een zwaartepunt bij het samenstellen van de nieuwste Preset. De 'Preset hang- en sluitwerk voor kunststof gevelelementen' is onderdeel van de categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen BUVA's homecare systemen. Mede daarom wordt de basis van de set gevormd door BUVA's AV3 meervoudige automatische vergrendeling, goed voor optimaal sluiten zonder extra navergrendeling.

Atlas Poly Ultra en PADK raambeslag

Tot de Kunststof Preset horen ook de Atlas Poly Ultra scharnieren met SKG**. Detmer Deddens: "De Atlas Poly Ultra scharnieren voor naar binnen en buiten draaiende deuren hebben een draaggewicht tot 160 kilo, zijn rechts en links te gebruiken en hebben ruime afstelmogelijkheden."

BUVA integreert in de nieuwe Preset eveneens het PADK raambeslag voor een veilige natuurlijke ventilatie bij draaikiepramen. Deddens: "Dankzij een parallelafsluiting kan het hele raam een paar millimeter naar binnen worden gesteld. Zo ontstaat een ventilatieopening terwijl het raam tegelijkertijd nog veilig op vier punten is afgesloten."

Duurzame cilinder

Ook duurzaamheid is een kenmerk van de nieuwe Kunststof Preset. Zo levert BUVA de nieuwe Preset met de ECO cilinder. Die heeft een behuizing uit loodvrij materiaal en vormt een milieuvriendelijke cilindervariant - met een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding. Deddens: "De ECO cilinder is voorzien van een 202-6 sleutelprofiel en is zodoende ook te combineren met de klassieke messingvariant van deze cilinder."

Wind en waterdicht

Speciaal voor stolpdeuren ontwikkelde BUVA voor zijn IsoStone onderdorpels een nieuwe sluitplaatoplossing, waar beide deuren op vastgezet kunnen worden. Deddens: "De passieve deur wordt met een pen vastgezet, de actieve deur met een meerpuntssluiting in de passieve deur. Bijzonder is dat deze oplossing compleet in de dorpel verzonken is . Een verdiept liggende bak in de dorpel maakt de sluitplaat verstelbaar en ook de stelschroeven zijn verzonken, zodat er geen contact is met de rubberen dichting van de deuren. Dat voorkomt beschadigingen aan die dichtingen en zorgt voor een betere wind- en waterdichtheid."

Polyclose

De producten in de nieuwe Preset hang- en sluitwerk voor kunststof gevelelementen zijn innovatief, van hoge kwaliteit, getest en eenvoudig te monteren. Al die eigenschappen kan de bouw eigenhandig ervaren op de aanstaande Polyclose, waar BUVA met een deur- en een draaipkiepraamopstelling de pluspunten van de Kunststof PreSet in de bouwpraktijk zal demonstreren.

Polyclose gaat, zoals het er nu uitziet, plaatsvinden van 31 augustus tot en met 2 september. Wilt u voorsorteren op wat voor impact deze innovaties hebben op veilige en duurzame woningen? Neem dan contact met onze afdeling marketing.

Recente nieuwsberichten

Gemeenten vertragen woningbouw

28-07-2022

Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere.

Meer informatie

Bouwsector krijgt het zwaar door groeiende personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen

26-07-2022

De Nederlandse bouwsector krijgt het tijd zwaarder door personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen, voorziet ABN AMRO in een sectorrapport.

Meer informatie

Bouw flexhuizen schiet niet op, zegt Planbureau voor de Leefomgeving

19-07-2022

Het plan om versneld tijdelijke woningen neer te zetten om het woningtekort terug te dringen, komt nog niet echt van de grond. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het moeilijk om voldoende investeerders voor de flexwoningen te vinden.

Meer informatie