Nieuwe kleur stopdop IsoStone onderdorpel

Nieuwe kleur stopdop IsoStone onderdorpel

Voor de bevestiging van IsoStone onderdorpel aan de houten kozijnstijlen worden er door BUVA vanaf de onderzijde van de dorpel gaten geboord. De grootste diameter van de getrapte boring zorgt ervoor dat de koppen van de bevestigingsschroeven de dorpel strak tegen de neuten aan kunnen trekken. 

Omdat de isolerende werking van de dorpel het best tot zijn recht komt bij stilstaande lucht, is het zaak om luchtstromen via/door de dorpel zoveel mogelijk te beperken. 

Daarom levert BUVA de zogenoemde stopdoppen mee met iedere maatwerkdorpel. Deze doppen zorgen er samen met de einddoppen voor dat de gaten en openingen in de dorpels luchtdicht gemaakt kunnen worden, en ook wordt verhinderd dat ongedierte toegang krijgt tot het inwendige van de lichtgewicht en holle IsoStone dorpels en zich hier kan nesten. 

In de komende periode zal de kleur van de stopdoppen wijzigen: In plaats van rood zullen deze nu geleverd gaan worden in BUVA-blauw. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid verder waarborgen.  

Voor een nog betere Ufr-waarde van de IsoStone dorpels is het mogelijk om deze in een geïsoleerde uitvoering te bestellen. Bij bestellingen van deze geïsoleerde uitvoering van de IsoStone onderdorpels worden geen stopdoppen geleverd. 

Recente nieuwsberichten

Gemeenten vertragen woningbouw

28-07-2022

Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere.

Meer informatie

Bouwsector krijgt het zwaar door groeiende personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen

26-07-2022

De Nederlandse bouwsector krijgt het tijd zwaarder door personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen, voorziet ABN AMRO in een sectorrapport.

Meer informatie

Bouw flexhuizen schiet niet op, zegt Planbureau voor de Leefomgeving

19-07-2022

Het plan om versneld tijdelijke woningen neer te zetten om het woningtekort terug te dringen, komt nog niet echt van de grond. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het moeilijk om voldoende investeerders voor de flexwoningen te vinden.

Meer informatie