Rabobank wil ruim honderd tijdelijke woningen bouwen in Waalwijk

Rabobank wil ruim honderd tijdelijke woningen bouwen in Waalwijk

De Rabobank stort zich sinds kort ook zelf op de woningmarkt. Ze wil de komende tien jaar in Nederland 12.000 tijdelijke huurwoningen laten neerzetten voor de middeninkomens. Als het aan de bank ligt, verrijst een deel daarvan in Waalwijk. Er ligt nu een intentieovereenkomst tussen de gemeente en de bank. Waalwijk loopt daarmee landelijk voorop bij dit project. 
 
Bank en gemeente onderzoeken nu samen verder de haalbaarheid van het plan. Er is al een voorkeurslocatie in beeld voor de woningen, die er vijftien tot dertig jaar zouden moeten staan. De partijen zeggen nog niet waar dat is, zolang de gesprekken met grondeigenaren nog lopen.

Waalwijk worstelt net als veel andere gemeenten met een groot tekort aan (betaalbare) woningen. ,,Er moeten gewoon snel huizen bij”, benadrukt wethouder Eric Daandels (CDA). ,,We zoeken daarbij ook de grenzen op en kijken niet alleen naar traditionele woningbouw.“

Woningnood is hoog

Nu de woningnood zo hoog is, neemt de bouw van tijdelijke huizen een vlucht. Waalwijk was eerst wat terughoudend. Doordat de tijdelijke huizen steeds meer (woon)comfort bieden, zijn de twijfels opzijgezet. 

De gemeente is in gesprek met meerdere partijen over dit soort oplossingen. Dat werpt zijn vruchten af. In Sprang-Capelle wordt nu al gebouwd aan een tijdelijk wijkje met microwoningen (tiny houses). Maar het moet niet bij dit initiatief van wooncorporatie Casade blijven.

Lees verder

Bron: BD
Foto: Rabobank

Recente nieuwsberichten

Gemeenten vertragen woningbouw

28-07-2022

Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere.

Meer informatie

Bouwsector krijgt het zwaar door groeiende personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen

26-07-2022

De Nederlandse bouwsector krijgt het tijd zwaarder door personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen, voorziet ABN AMRO in een sectorrapport.

Meer informatie

Bouw flexhuizen schiet niet op, zegt Planbureau voor de Leefomgeving

19-07-2022

Het plan om versneld tijdelijke woningen neer te zetten om het woningtekort terug te dringen, komt nog niet echt van de grond. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het moeilijk om voldoende investeerders voor de flexwoningen te vinden.

Meer informatie