Rabobank wil ruim honderd tijdelijke woningen bouwen in Waalwijk

Rabobank wil ruim honderd tijdelijke woningen bouwen in Waalwijk

De Rabobank stort zich sinds kort ook zelf op de woningmarkt. Ze wil de komende tien jaar in Nederland 12.000 tijdelijke huurwoningen laten neerzetten voor de middeninkomens. Als het aan de bank ligt, verrijst een deel daarvan in Waalwijk. Er ligt nu een intentieovereenkomst tussen de gemeente en de bank. Waalwijk loopt daarmee landelijk voorop bij dit project. 
 
Bank en gemeente onderzoeken nu samen verder de haalbaarheid van het plan. Er is al een voorkeurslocatie in beeld voor de woningen, die er vijftien tot dertig jaar zouden moeten staan. De partijen zeggen nog niet waar dat is, zolang de gesprekken met grondeigenaren nog lopen.

Waalwijk worstelt net als veel andere gemeenten met een groot tekort aan (betaalbare) woningen. ,,Er moeten gewoon snel huizen bij”, benadrukt wethouder Eric Daandels (CDA). ,,We zoeken daarbij ook de grenzen op en kijken niet alleen naar traditionele woningbouw.“

Woningnood is hoog

Nu de woningnood zo hoog is, neemt de bouw van tijdelijke huizen een vlucht. Waalwijk was eerst wat terughoudend. Doordat de tijdelijke huizen steeds meer (woon)comfort bieden, zijn de twijfels opzijgezet. 

De gemeente is in gesprek met meerdere partijen over dit soort oplossingen. Dat werpt zijn vruchten af. In Sprang-Capelle wordt nu al gebouwd aan een tijdelijk wijkje met microwoningen (tiny houses). Maar het moet niet bij dit initiatief van wooncorporatie Casade blijven.

Lees verder

Bron: BD
Foto: Rabobank

Recente nieuwsberichten

Bouw van zeker tienduizend huizen bedreigd door geldtekort

18-01-2022

De bouw van zeker 10 duizend woningen in steden dreigt in de problemen te komen. Een belangrijke geldpot van het Rijk met daarin tientallen miljoenen euro's is bijna leeg.

Meer informatie

Stijging huurprijzen: Steden staan onder druk

11-01-2022

De huurprijzen van appartementen, kamers en studio's in ons land blijven maar stijgen, zo blijkt uit onderzoek. Dat gebeurt op veel plekken in Europa, maar Nederland springt er wel uit.

Meer informatie

Met BUVA klaar voor de bouw van morgen

03-01-2022

Met de nieuwe Kunststof Preset biedt BUVA een compleet pakket hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren.

Meer informatie