Bereken nu uw ISDE-subsidie: transparant, gratis en binnen enkele seconden!

Bereken nu uw ISDE-subsidie: transparant, gratis en binnen enkele seconden!

Nederlanders lopen wat betreft de verduurzaming van hun woning achter op bijna alle landen in de Europese Unie. Hoewel naast isolerende maatregelen zoals dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en HR++ of triple beglazing ook de installatie van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen steeds populairder wordt, is er nog een flinke inhaalslag te maken. De Nederlandse overheid helpt hier graag bij, middels speciale regelingen, leningen en subsidies. Maar waar heb je als woningeigenaar nu recht op? Welke subsidiemogelijkheden zijn er? Bijvoorbeeld als het om de aanschaf van een BUVA EcoClimate warmtepomp gaat? Welke bedragen zijn hiermee gemoeid? Simpel Subsidie rekent het binnen enkele seconden voor…

“De naam Simpel Subsidie is eigenlijk een contradictie, omdat het aanvragen van subsidies voor de verduurzaming van woningen allesbehalve eenvoudig is”, vertelt Sven Ringelberg, mede-eigenaar van Simpel Subsidie. “Als Consultant Duurzame Energieprojecten voor gemeenten en woningcorporaties werd ik regelmatig geconfronteerd met ingewikkelde subsidietrajecten. Bovendien groeide de frustratie over veel subsidiebureaus, die onvoldoende transparant zijn over de (on)mogelijkheden van een subsidie. Vanuit deze frustratie heb ik samen met David van Vugt in 2019 Simpel Subsidie opgericht.”

Volledig transparant, gratis en openbaar toegankelijk
Simpel Subsidie maakt tools voor duurzaamheidssubsidies, waardoor woningeigenaren binnen enkele seconden inzicht krijgen in hun subsidiemogelijkheden én de hoogte van het subsidiebedrag. Simpelweg door in de tool merk en product(type) te selecteren. Bovendien kunnen installatiebedrijven, leveranciers en verkoopkanalen de tool benutten voor hun salesproces, aldus Ringelberg. “De Simpel Subsidie tools zijn volledig transparant, gratis en openbaar toegankelijk. Op de hoogte van het subsidiebedrag geven wij 100% garantie. Wij beschikken over een complete database, waarin ook de informatie van de overheid is opgenomen. Bijvoorbeeld van welke subsidies passen bij welke producten. Deze database wordt automatisch en direct geüpdatet, op het moment dat de overheid wijzigingen in de subsidiemogelijkheden doorvoert. Hierdoor kunnen onder andere installateurs, producenten en leveranciers op ieder moment het juiste subsidiebedrag communiceren. Dat wordt door de markt, waaronder door BUVA, zeer op prijs gesteld.”

Voor het aanvragen van de subsidie moeten woningeigenaren aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mogen bijvoorbeeld zakelijke partijen de installatie pas kopen en installeren, nádat zij de subsidie hebben aangevraagd. Bovendien komen warmtepompsubsidies alleen in aanmerking voor bestaande woningen en niet voor nieuwbouwprojecten, weet Ringelberg. “Wij ondersteunen zakelijke en particuliere klanten graag, om het subsidietraject goed vorm te geven. Naar wens geven we extra informatie in de advies- en offertefase en ontzorgen we tijdens de aanvraag. Hiervoor rekenen we wel een vergoeding, op basis van een ‘no cure, no pay’ strategie.”

Zonneboilers en warmtepompen
Op dit moment kunnen zakelijke en particuliere klanten op de website van Simpel Subsidie de ISDE subsidiemogelijkheden berekenen voor zonneboilers en warmtepompen. Binnenkort introduceert Simpel Subsidie bovendien een tool voor de Energie Investeringsaftrek (EIA); een complexe regeling waarin honderden soorten installaties zijn geïntegreerd. Van ventilatieconcepten tot LED-verlichting en zonnepanelen. “Ook willen we een tool toevoegen voor isolatiesubsidies voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren, evenals een tool voor grootschalige zonprojecten (SDE++).” Voor de berekening van de warmtepompsubsidies hebben woningbezitters keuze uit meer dan 3.000 types en zeker 30 merken. “Echt alle warmtepompmerken en -types die in aanmerking komen voor ISDE-subsidie, zijn in de tool opgenomen”, aldus Ringelberg. “Naar wens kunnen wij handmatig informatie toevoegen aan de lijst. Bijvoorbeeld wanneer productnamen wijzigen, waarmee we maximale service en ondersteuning bieden.”

Van de BUVA EcoClimate warmtepompserie zijn in totaal negen uitvoeringen opgenomen, die uiteenlopen in vermogen (4, 6, 8 en 10 kW), inhoud van de boilervaten (200, 300 en 500 liter) en opbouw. Zo biedt BUVA niet alleen losse binnen- en buitendelen, maar ook een EcoClimate warmtepomp waarbij het boilervat in het binnendeel geïntegreerd is.

Samenwerking Simpel Subsidie en BUVA
“BUVA biedt klanten graag een uitgebreide projectondersteuning. Van het technisch advies en de ontwerpfase tot en met de (just-in-time) levering en montage”, vertelt René Kop, accountmanager acquisitie bij BUVA. “In het subsidietraject moesten we klanten tot voor kort echter loslaten, omdat we hier onvoldoende kennis van hebben. De samenwerking met Simpel Subsidie brengt hier verandering in. Op korte termijn wordt de Simpel Subsidie warmtepomptool gekoppeld aan de BUVA website, waardoor ook hier de meest accurate subsidiebedragen van de EcoClimate warmtepompserie worden getoond. De tool wordt volledig opgemaakt in de BUVA huisstijl, zodat een optimale herkenning bij klanten wordt geborgd. Infographics maken de subsidiekansen nog beter inzichtelijk.”
De accountmanagers van BUVA zullen de warmtepomptool onder andere gebruiken in hun advies- en verkooptrajecten. “Projecten waarin complexe subsidietrajecten spelen, pakken we graag in samenwerking met Simpel Subsidie op, waardoor we een nog betere, completere én betrouwbare dienstverlening kunnen aanbieden aan onze klanten”, aldus Kop. “Doordat we onze technische en marketingkennis actief delen, kan Simpel Subsidie op haar beurt haar subsidietool(s) en aanvullende dienstverlening optimaliseren. Een win-winsituatie volgens ons.”

Meerwaarde
“Begin 2020 hebben wij BUVA benaderd voor een samenwerking”, vertelt Ringelberg. “Niet alleen vanwege het uitgebreide netwerk van BUVA, maar vooral omdat de organisatie haar marketing zeer goed op orde heeft. BUVA presenteert zich op een professionele manier en heeft een zeer brede dienstverlening. Begeleiding tijdens subsidietrajecten sluit hier uitstekend op aan. Net als BUVA zijn wij continu op zoek naar mogelijkheden om de dienstverlening voor onze klanten te optimaliseren. Gezamenlijk kunnen we hier nog beter handen en voeten aan geven. Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheden hiervoor. Zowel online als offline.”

Benieuwd hoeveel subsidie de BUVA EcoClimate warmtepomp u kan opleveren? Bereken het snel!

Recente nieuwsberichten

Woningmarkt koelt eindelijk af

21-06-2022

De woningmarkt koelt eindelijk wat af: het aantal koopwoningen is sinds januari met bijna 70 procent toegenomen, terwijl het aantal verkopen achterblijft. Dat blijkt uit cijfers van huizenplatform Funda.

Meer informatie

Innovatie aan de basis voor een gezond binnenklimaat

17-06-2022

Sinds haar oprichting in 1946 heeft BUVA zich gericht op het creëren van een veilige en duurzame woonomgeving. Dat doet het van oorsprong Rotterdamse bedrijf door middel van gerichte overnames en slimme product - en procesinnovaties.

Meer informatie

Samenwerking Remeha en BUVA officieel

07-06-2022

Op dinsdag 7 juni 2022 hebben Remeha en BUVA de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Meer informatie