Wijziging regelgeving Bouwbesluit en dorpels

Wijziging regelgeving Bouwbesluit en dorpels

In het huidige Bouwbesluit staat dat tenminste 1 woningtoegangsdeur moet voldoen aan de eis dat het hoogteverschil tussen hoogste punt van de dorpel en het aansluitende maaiveld of afgewerkte vloerniveau maximaal 20 mm mag zijn.

De wijziging houdt in dat dit gaat gelden voor alle woningtoegangsdeuren, met uitzondering van balkons en gaat in met ingang van 1 januari 2022 (datum aanvraag bouwvergunning).

Voor balkons moet eerst onderzocht worden of het in de praktijk wel mogelijk is om deze eis door te kunnen voeren. Het is niet ondenkbaar dat de toegang tot balkons in een later stadium ook aan deze eis moet voldoen.

Parallel-schuif-kiep deuren (vaak toegepast bij balkons) zullen in ieder geval niet aan deze eis kunnen voldoen.

Voor meer informatie, neem contact op met onze product manager Jan Fieten.

Recente nieuwsberichten

Brabant versnelt woningbouw met nieuwe flexpool-regeling

16-07-2021

Het provinciebestuur van Brabant zet een nieuw middel in om de woningbouw te versnellen: de Flexpool-regeling. Hiermee komen er bij de overheid extra capaciteit én kennis om woningbouwplannen sneller te verwerken.

Meer informatie

Volgende voorbeeld dat BUVA innoveert op basis van marktvraag

12-07-2021

Steunblokjes specifiek bedoeld voor de IsoStone onderdorpel zijn de laatste innovatie in de rij van product ontwikkelingen van BUVA gebaseerd op een klantvraag uit de timmer- en glasindustrie.

Meer informatie

Tiny houses, flexwoningen, alle registers open voor meer woningbouw in Moerdijk

12-07-2021

Bouwen, bouwen, bouwen. Woningen, woningen, woningen. De komende jaren blijft dat het credo in de gemeente Moerdijk. Ook oplossingen voor de kortere termijn zoals tiny houses en flexwoningen komen als het aan de gemeenteraad ligt nadrukkelijk in beeld.

Meer informatie